Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Μπήκε ο Εισαγγελέας στο Α.Π.Θ. Άντε και στα υπόλοιπα με το καλό!



Έκτακτο που διάβασα χθες. Μπήκε ο εισαγγελέας στο Α.Π.Θ. Καιρός ήταν βέβαια, αν και δε νομίζω ότι μπορεί να γίνουν πάρα πολλά πράγματα καθώς υπάρχουν πααααάρα πολλά που θα πρέπει να ψάξει. Και σε καμία περίπτωση, δε θα μπορέσει να πιάσει τους τύπους της «Νομιμότητας» (πώς έγιναν καθηγητές, αν έκαναν τα μαθήματά τους κλπ.κλπ., πράγματα για τα οποία θα μπορούσαν να πουν τίποτα και οι φοιτητές, αλλά μάλλον δεν το κόβω, κάπου στην ανάπτυξη, κάπου στο Κεφάλαιο θα είναι χαμένοι…).

Καλή επιτυχία καλέ μου εισαγγελέα (πώς έγινε και έπεσε κατευθείαν μετά από την απάντηση στην ΕΕΧ που έδωσα..perfect timing).

Άντε και στα Γιάννενα κανένας παιδιά, με το καλό.

Πάντως όπως βλέπουμε όλοι, πάλι εκτός Αθηνών, την πρωτεύουσα της «Νομιμότητας», όπου εκεί μη φαντάζεστε, ότι έχουν γίνει τέτοια πράγματα, σε οικονομικές σχολές, πολυτεχνεία κλπ. Μπα….Όλοι οι έντιμοι, εκεί μαζεύτηκαν και ζούσαν φτωχικά και με το μισθούλη μόνο, έτσι; Άσε που σημαντικό ποσοστό των μελών του κοινοβουλίου, είναι  καθηγητές πανεπιστημίου στο επάγγελμα. Βασικά, χόμπι….Τυχαίο και αυτό, έτσι;

Άσε το άλλο. Με το που ακούστηκε πρωτογενές πλεόνασμα, νάτοι και οι «εργαζόμενοι», οι οποίοι ποτέ δεν είδαν κατασπατάληση και διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος στις υπηρεσίες τους, ποτέ δεν είδαν αδικίες, ποτέ δεν είδαν χάρες των δικών τους, ποτέ δεν είδαν αργόσχολους, και φυσικά, ξεσκίστηκαν για να προστατέψουν το Δημόσιο Συμφέρον όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. Από ποιον τα ζητάν αυτά που ζητάν τώρα δεν κατάλαβα; Το φραγκάτο που τα έχει, δεν τον έπεισαν βλέπω. Τους συναδέλφους τους του παρακράτους με φορολογικές δηλώσεις 15-20.000 ευρώ και διαβίωση σουλτάνου, δεν τους έπεισαν. Ποιον πάνε να πείσουνε τώρα; Φυσικά και οι έντιμοι εξ αυτών έχουν σοβαρότατους λόγους να τα έχουν πάρει στο κρανίο, αλλά δε μας λεν και τίποτα, λες και δεν έγινε τίποτα. Είναι που άλλαξαν τα πράγματα και βάλαμε μυαλό για τις όμορφες μέρες της «ανάπτυξης» που έρχεται. Μετά, μεγάλο μέρος εξ αυτών, θα αποσυρθούν στα εξοχικά τους, θα έρθουν οι τουρίστες, οι παπαριές περί βαριάς βιομηχανίας και τα γνωστά, και μετά πάμε από την αρχή. Και σιγά-σιγά, να ξεχαστούν όλα, και κουβεντούλα, και τα όμορφα όλα.

Πω ρε πούστη μου κατάντια. Δεν τολμούν να πουν τη λέξη Δικαιοσύνη. Και καλά κάνουν, γιατί θα πρέπει να προστατευτεί, έστω και σαν λέξη.

Εκλογές έρχονται, καταλαβαίνουμε όλοι πλέον, και όποιος δεν καταλαβαίνει, έχει κουνουπίδι για μυαλό. Ας το κάνει σαλάτα καλύτερα.

Αφιερωμένο το ποιηματάκι, το οποίο είναι δικό μου αυτή τη φορά.


Σήκωσε ο ραγιάς κεφάλι
Δάνειο θα θέλει πάλι
Για να ανοίξει ο μπουφές
Και να φάει ο χαφιές

Ο λεφτάς για να λαδώνει
Και ο μπινές για να τσεπώνει
Κι ας πεθαίνει τόσος κόσμος
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Συγκινήθηκα εν τω μεταξύ, από την απάντηση που έδωσε ο όμιλος Λάτση στο θέμα που έθεσε ο Προβόπουλος, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, την εποπτεία και τους θεσμούς της οποίας την έχω γραμμένη στα αρχίδια μου, τους είδαμε και αυτούς. Τέτοια «φιλοπατρία» από τον όμιλο Λάτση, ούτε οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης ένα πράγμα.

Στο λαιμό να σας κάτσουν οι αστακοί, γαμίδια που δεν ντρέπεστε κιόλας και μιλάτε μετά από αυτά που μου κάνατε, καθάρματα.

Ξέρω όμως από πού τα πήρε. Από μένα! Να μου πεις, και που έστειλα όλο το ιστορικό στην Ένωση Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων τι έγινε; Βασικά, τι να πρωτοκάνουν και αυτοί, άσε που θέλει παπάρια πραγματικά το θέμα και στην Αθήνα είναι απασχολημένοι με παπαριές επικοινωνιακού τύπου. Εκεί, η τηλεοπτική Δημοκρατία, έχει ως αποτέλεσμα την τηλεοπτική Δικαιοσύνη, ή μάλλον Νομιμότητα καλύτερα. Αφού και να κάνουν κάτι, το μάθαμε το κόλπο. Θα φτάσει στη Βουλή, θα ψηφιστεί ένα Νόμος και θα παραγραφούν όλα. Κοινοβουλευτισμός (και όχι Δημοκρατία), κι έτσι. Υπολόγισε ποτέ κανένας πόσο Δημόσιο Χρέος φορτωθήκαμε από τις παραγραφές; Φαντάζεσαι να βγαίνει σε ένα διάστημα 40 ετών καμιά 100+ δις; Ε, εθελόδουλε ραγιά; Περίμενε τις αγορές βρε γύφτουλα.

Έχει πολύ δρόμο το βαρέλι για να πιάσει πάτο ακόμα τελικά. Δεν περίμενα με τίποτα, μα με τίποτα ότι θα ήταν τόσο βαθύ.

Τι έκανα και καταδικάστηκα να ζω εσώκλειστος στο σπίτι μου ακόμα δεν έχω καταλάβει. Θα το βρω όμως, που θα πάει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου