Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Η Ανάσταση γιορτάστηκε νωρίτερα φέτος



Επειδή άνοιξε και λίγο ο καιρός, άλλαξε και λίγο η διάθεσή μου. Τώρα σου γράφω λίγο πριν να πάω να ετοιμάσω το μπούτι από το κατσικάκι στο φούρνο, το οποίο βέβαια θυσιάστηκε για να φάω εγώ, και αυτό με κάνει χαμένο κορμί αλλά τέλος πάντων.

Λοιπόν, αυτή είναι μια μικρή απάντηση, λίγο καθυστερημένη, σε σχέση με την Ανάσταση που γιορτάστηκε νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη. Ξεκινάω λίγο με τα άσχημα, για να πάω στα πιο αισιόδοξα μετά. Αναφέρομαι φυσικά στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (μεταξύ άλλων) και αυτά που έγιναν εντός, αλλά κυρίως για αυτά που έγιναν εκτός γηπέδου.

Ξεκινάω από τα δυσάρεστα.

Λάθος και κατακριτέο ήταν το ότι πετάχτηκε πυρσός στον πάγκο των γαύρων.
Αν πετάχτηκαν αναπτήρες, μπουκάλια νερό και τέτοια, λάθος επίσης, αν και υπάρχει όλο το βίντεο για να τα δουν όλοι.
Σε σχέση με τους γαύρους στους πάγκους, το μόνο λάθος ήταν ότι ήταν πάρα πολλοί. Προτιμότερο θα ήταν να τους έχουν σε ένα μικρό ενυδρείο και ζωντανούς. Άσε, που σε λίγο θα μας πείσουν ότι ήταν «τρομοκράτες» με μικρές πυρηνικές βόμβες μέσα ο καθένας και για αυτό καθυστέρησε ο αγώνας. Περίμεναν την αντιτρομοκρατική να το επιβεβαιώσει.
Αυτό όμως που με έκανε και ντράπηκα, και σαν Άνθρωπος και σαν Έλληνας και Φίλος του ΠΑΟΚ ήταν η μπανάνα που πετάχτηκε. Ακόμα και να είχε προκαλέσει ο συγκεκριμένος παίχτης του γαύρου, το γεγονός ότι αυτός που την πέταξε την είχε πάρει μαζί του είναι εξόχως προσβλητικό. Βέβαια, ένας μαλάκας σε 30.000 είναι καλό ποσοστό, πολύ καλύτερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Και αν ήταν μικρός σε ηλικία, ελπίζω στη συνέχεια της ζωής του να γίνει λίγο πιο Σοφός.

Πάμε τώρα λίγο στα άλλα, τα οποία αναφέρθηκαν και στα «ανεξάρτητα» έντυπα και ΜΜΕ εντός και εκτός. Για τους εντός «ανεξάρτητους» γαύρους δημοσιογράφους και τους ασφαλίτες τους που βρίσκονται σε όλους τους χώρους, ακόμα και σε αντιεξουσιαστές (προσέχετε παιδιά σε αυτούς τους χώρους, έχει αρκετό τέτοιο κόσμο) οι οποίοι δήλωσαν ότι «θα μας κάνει Ουκρανία ο Ρώσος», έχω να πω, άντε να δεις ρε μαλάκα ποια κυβέρνηση μας είχε απειλήσει τότε στην Κύπρο το 1974 ότι η «Ελλάδα θα φτάσει στον Όλυμπο αν προχωρήσετε σε γενικευμένο πόλεμο» και έλα να μας τα πεις ξανά αυτά. Πληρωμένο αρχίδι της Χούντας.

Στους από έξω, ιδιαίτερα από το Νησί, έχω να πω «Invade as an occupying force” σου λέει κάτι; Ποιος το είπε αυτό; Το “Be Greek for a week” το πρόσφατο το θυμάσαι; Έλα λοιπόν να με ρωτήσεις πώς είναι να είσαι Greek για σαράντα χρόνια, και μετά, αφού έχεις τηρήσει το fair play, το ξανασυζητάμε.

Και για να μη νομίζεις τίποτα περίεργο, καθώς δεν πληρώνομαι από κανέναν, τη στάση και της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης κατά τον εμφύλιο δεν την έχω ξεχάσει επίσης. Τους είδαμε και αυτούς. Αν και εκτιμώ το γεγονός, ότι κατά το βίαιο εκτοπισμό των Ελλήνων της Πόλης είχε κατεβάσει στρατό και ήταν ένας από τους λόγους που δεν έγινε γενικευμένο πανηγύρι. Πάντως όλοι οι εκτός, θα πρέπει να μας εξηγήσουν με τρόπο που να το καταλάβουμε πώς είναι Φίλοι και Σύμμαχοι γιατί έχω μπερδευτεί λίγο.

Σε σχέση τώρα με την ατμόσφαιρα στο γήπεδο κατά την είσοδο.

Πλάκα μου κάνεις τώρα; ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ; Δεν ήταν ωραίο θέαμα αυτό που είδες; ΟΚ, έπρεπε να καθυστερήσει 15-20 λεπτά η έναρξη αλλά μέχρι εκεί. Όλα τα υπόλοιπα ήταν καραγκιοζιλίκια.

Σε σχέση με τη συμπεριφορά των παιχτών, ή την πίνεις μόνιμα, ή έχεις πρόβλημα στον εγκέφαλο. Ποιος ξεκίνησε τα νταηλίκια; Ποιος ήταν πιο προκλητικός όλη αυτή την εβδομάδα; Και έχεις και τον άλλο να σου λέει, «στο ένας με έναν όμως τίποτα δεν έκαναν». Γιατί βρε μαλάκα ήταν επαγγελματίες και κατάλαβαν ότι αν κάνουν τίποτα χειρότερο δε θα βγαίνατε όρθιοι από εκεί. Γρόθε! Σας προστάτεψαν και δεν το κατάλαβες, πανίβλακα.

Σε σχέση με τον κόσμο και τις ψιλές που έπεσαν. Σιγά….θα ήθελε ο κόσμος να κάνει κακό και δε θα είχε ανοίξει μύτη; Μιλάει η παράγκα με τους πληρωμένους μπράβους που καίνε μαγαζιά, που έχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αγορασμένο το μισό πρωτάθλημα. Κοίτα να δεις η «Νομιμότητα» και ο «Άγιος γαύρος». Αυτοί, και η «Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία» που ξανασηκώθηκε, η οποία μην μπερδεύεσαι από το όνομα, Γερμανικά φύλα ήταν.

Εν τω μεταξύ, μου άρεσε και η δήλωση που έκανε ο τύπος «δηλαδή τι θα γινόταν αν βάζαμε και γκολ;». Εξαρτάται βλακάκο μου. Αν έπαιζες μπάλα, μάλλον τίποτα. Αν έβαζες γκολ στο 189ο λεπτό (έτσι όπως έγινες θρύλος δηλαδή) τι περίμενες να γίνει; Της καργιόλας! Ακόμα και εγώ που έχω να πάω σε ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός από το 1989-1990 (4-1) θα κατέβαινα.

Εν τω μεταξύ, σκέψου ότι παρά το γεγονός ότι κάτι ωραίες στατιστικές έρευνες σε σχέση με τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες αποδεικνύουν τα αυταπόδεικτα, φαντάσου να ήταν οι γαύροι στη θέση μας τι θα γινόταν. Εδώ τώρα, που ομολογουμένως φέτος έπαιξαν καλύτερη μπάλα και το πρωτάθλημα το πήραν δίκαια, και φέρθηκαν σαν ούγκαλοι. Φαντάσου τι θα γινόταν να είχαν να δουν πρωτάθλημα μερικές δεκαετίες.

Όσο «μεταρρυθμίστηκε» η Ελλάδα όλα αυτά τα μαύρα χρόνια από την «κυβέρνηση», τους νταβατζήδες και τους «εργαζόμενους», άλλο τόσο εξυγιάνθηκε το ποδόσφαιρο από το Κράτος που λέγεται Ολυμπιακός.

Και κάτι τελευταίο για να κλείσω, γιατί αρχίζω και τσατίζομαι και θα χαλάσει η διάθεσή μου. Παρακολουθούσα σε forum τις οπαδικές αντεγκλήσεις. Εκτός από τα βρισίδια (είπαμε, είμαστε γαμιάδες ως λαός, δεν κατουράει κανένας) ξέρεις μεταξύ άλλων τι ανάφεραν οι γαύροι; Βούλγαροι,
Τουρκόσποροι, σύνορα στη Λαμία και ακόμα και όταν ένας οπαδός του Άρη μπήκε και είπε ότι θα χάσει ο Γαύρος τον είπαν Σκοπιανό! Κοίτα τα συνθήματα που φώναζε ΟΛΟ το γήπεδο τους, όχι μόνο μερικοί κάφροι. Είδες χιουμοράκι και πλακίτσα; Από πού στον πούτσο μπαίνουν τέτοιες λέξεις στο στόμα τους μου λες; Μετά, κάποιοι πιο ψύχραιμοι τρόλαραν ευτυχώς, ώσπου είδα έναν τύπο να εύχεται να βγάλει καρκίνο η μάνα του άλλου. Εκεί, με έπιασε μια μικρή ταχυπαλμία και το έκλεισα. Φρίκη. Είδα το ματς μόνο στα τελευταία 15 λεπτά, αν και δεν το απόλαυσα μπορώ να πω.

Έτσι λοιπόν, τώρα μπορώ να τα πω και με βίντεο.

ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ (Ολυμπιακός ΠΑΟΚ 2-1 στο κύπελλο)

(Δες στο 0:42 μεταξύ άλλων)

Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη Deutsche Telekom (βλέπε ΟΤΕ).

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1 – 0)


Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην PAOK TV.
(Στο 1:48, ω θαύμα, γιορτάστηκε η Ανάσταση).

Ας κάνουμε μια δημοσκόπηση, δημοκρατικά και ωραία, να δούμε σε ποιους άρεσε και σε ποιους όχι το κλίμα, με εξαίρεση τα νταηλίκια και τις παπαριές που έγιναν.


Ελπίζω τώρα τουλάχιστον, οι υπόλοιποι μεγάλοι σύλλογοι, με πρώτους τον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΟ που θα συναντηθούν στον τελικό, να κάνουν ότι μπορούν για να δείξουν ΜΟΝΟ πολιτισμένη τρέλα και γιορτή. Και να γίνει Δίκαιος αγώνας και να κερδίσει ο καλύτερος (δηλαδή ο «Νόμιμα» πετσοκομμένος ΠΑΟΚ με 4-2). Άλλωστε, την επόμενη μέρα, πάλι τα ίδια προβλήματα θα έχουμε το 90% των πολιτών, δε θα αλλάξει και τίποτα. Μπορεί όμως να γίνει ένα μάθημα πολιτισμού προς όλους, εντός και εκτός. Θα στείλω αναλυτικό μήνυμα και στους δύο αν προλάβω για το πώς μπορεί να γίνει αυτό. Διδαχθείτε λίγο από τη Liverpool και την Manchester United. Γιατί ο γαύρος είναι πολύ απασχολημένος να μετράει τα φράγκα και τους τίτλους του και δεν προλαβαίνει.

Δε χρειάζεται άλλο ο τόπος μας πράγματα που χωρίζουν. Χρειάζεται πράγματα που ενώνουν, τα οποία τελικά αποδεικνύεται ότι είναι δυσανάλογα λιγότερα. Και αυτό είναι Ύβρις!


Άντε, Καλή Ανάσταση και στο Σύνταγμα




Σε περίπτωση που το δει κανένας εισαγγελέας το προηγούμενο και πάει το μυαλό του στο κακό.

Κύριε Εισαγγελέα μου, αφενός δεν έχω πειράξει κανέναν. Χιουμοριστικό μήνυμα είναι, όπως χιούμορ μου κάνουν οι τύποι που έχουν τοποθετηθεί «Δημοκρατικά» εκεί. Οπότε αν έχεις δώσει Όρκο να υπηρετείς τη Δικαιοσύνη, αφενός, είσαι Αδελφός μου οπότε διάβασε προσεκτικά τις καταγγελίες που έχω κάνει ενυπόγραφα πρώτα. Αν είσαι δούλος κάποιας ιεραρχίας ή διορισμένος στην «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» από κόμματα ή άλλους εξουσιάζοντες, στον πούτσο μου σε γράφω κιόλας. Το ότι με βάζουν να παίρνω δάνειο για να παίρνεις εσύ και οι υπόλοιποι μισθό, προσβάλει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μου πλέον, αν και δεν έχει μείνει τίποτα όπως κατάλαβες.

Άσε που παράνομα, και καταχρηστικά, ονομάζεται πλατεία Συντάγματος η συγκεκριμένη στην οποία βρίσκεται το «Κοινοβούλιο» του οποίου οι εκλεγμένοι προσβλητικά είναι 300 τον αριθμό. Στις Θερμοπύλες δεν ήταν μόνο 300 και δεν ήταν μόνο Σπαρτιάτες. Τι θα κάνουμε τώρα; 7.000 βουλευτές. Να τους πληρώσεις εσύ τότε. Άσε το άλλο. Πολλά έχω να σου θυμίσω από το Σύνταγμα, αλλά τα κρατάω για την ώρα που θα έρθει. Απλώς αναφέρω μόνο το ακόλουθο:

Μέρος Δεύτερο. Άρθρο 4 Παράγραφος 2.
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Που λες κύριε Εισαγγελέα μου, το θέμα υποχρεώσεις, είναι καιρός να το συζητήσουμε Δημόσια. Σε σχέση με μένα, γάμα τα κύριε Εισαγγελέα μου. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι όταν θα παίξει η σύγκριση με περισσότερους από το 90% και πλέον. Το να έχω ΜΟΝΟ υποχρεώσεις και κανένα Δικαίωμα στην πραγματικότητα, σημαίνει αυτόματα ότι έχουν καταλυθεί τα πάντα. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό, έτσι; Χούντα λέγεται κύριε Εισαγγελέα μου αυτό, ή ακόμα καλύτερα Τυραννία.

Σου δίνω το Λόγο της Τιμής μου, ότι αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα, μόνο ένα 10%, βαριά 20% θα μπορούν να ζούνε σαν άνθρωποι στο ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ. Οι υπόλοιποι, θα ζούμε χειρότερα από σκλάβους. Εντελώς ειρηνικά, είναι αδύνατον να γίνει κάτι προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας. Μύτες, θα πρέπει να ανοίξουν, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει κανένας νεκρός.

Και για να μη νομίζεις, πάρε και αυτό το τραγουδάκι που στον τίτλο του λέει:
Heaven can Wait. Πρόσεξε τους στίχους λίγο.
I don’t own the song and the video and I am not getting any money for playing it.


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ κύριε Εισαγγελέα μου.

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου