Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Περί κοινωνικού μερίσματος….



Που λες, όπως βλέπεις, αναφέρθηκε πολλές φορές το θεματάκι του κοινωνικού μερίσματος.

Αφενός, όπως κατάλαβες δεν έκανα αίτηση καθώς δεν έχω βίλες, πισίνες, κότερα και τέτοια. Δείχνω αλληλεγγύη στους πρωτεργάτες της «ανάπτυξης» έτσι.

Αφετέρου, σταδιακά κόβω κάθε δεσμό με το Παρακράτος καθώς αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη στα πολύ απλά που ζήτησα γραπτώς, θα κάνω μόνο μία αίτηση. Και αυτή δε θα είναι ούτε στην Εισαγγελία, ούτε σε οτιδήποτε σχετίζεται με την καταχρηστικά ονομαζόμενη «ευνομούμενη πολιτεία».

Και σε σχέση με το πρωτογενές πλεόνασμα, σκέψου λίγο τα ακόλουθα, έστω μόνο το «οικονομικό» μέρος:

-         Τα φέσια είναι στο φουλ (απλήρωτα νοίκια, χρέη κλπ.).
-         Οι εισφορές έχουν μειωθεί σε διψήφιο ποσοστό (λόγω ανεργίας και μείωσης μισθών).
-         Σπίτια και μαγαζιά μένουν ανοίκιαστα με τις τιμές να πηγαίνουν μόνο προς τα κάτω ιδιαίτερα στις περιοχές εκτός κέντρου στις μεγάλες πόλεις.
-         Η κατανάλωση έχει μειωθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό, για τους περισσότερους από εμάς, ακόμα και στα βασικά (όπως στην τροφή).
-         Πολύ ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) δεν πληρώνουν τις εισφορές τους, πλέον, ακόμα και αυτοί που μέχρι τώρα πλήρωναν.
-         Αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις δεν απέδωσαν αυτά που θα περίμεναν (πώς θα γινόταν άλλωστε;).

Και βγαίνει «θετικό» το ισοζύγιο; Θαύμα, ω, θαύμα!

Μάλλον μάζεψαν τα φράγκα από μίζες και φοροδιαφυγή, έτσι;

Στο Matrix είμαστε ήδη. Τράβα τραγούδα για «Νομιμότητα» τώρα. Και καλοφάγωτα τα περίπου 5.000 ευρώ καθαρά (περίπου 8.000 μικτά αν δε κάνω λάθος) από την Ευρωβουλή. Και κάτσε και περίμενε τον τουρίστα να έρθει να απολαύσει τις διακοπές του. Που ακόμα και από αυτόν, δεν είσαι ικανός να βγάλεις καθαρή πρώτη ύλη από τα σκουπίδια και την ανακύκλωση των προϊόντων που θα καταναλώσει.

Μέρισμα προστυχιάς…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου