Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ληστέψανε την τράπεζα (και τι με νοιάζει εμένα – που έλεγε και ο Παύλος)



Που λες, σήμερα θα πιάσουμε το θέμα τράπεζα και εξουσία. Όπως θα έχεις καταλάβει, οι εξουσιαστές, εδώ και κάποιον καιρό, τα όπλα και αυτά τα όμορφα τα χρησιμοποιούν για να προστατέψουν κατά κύριο λόγο μόνο ένα φορέα. Την τράπεζα. Για τα υπόλοιπα υπάρχουν τα ΜΑΤ. Όλοι οι υπόλοιποι απλώς δεν υπάρχουν. Ίσως εξαίρεση να αποτελούν μερικές ελάχιστες περιπτώσεις του κοινού ποινικού Δικαίου στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ληστείες μετά φόνου, δολοφονίες ή κάτι τέτοιο. Κουμπούρι στο κεφάλι ολιγάρχη έχεις δει από την «έννομη» πολιτεία; Έστω ως πραγματική απειλή ρε παιδί μου, όχι φόνο και τέτοια. Αρχίδια είδες.

Σου θυμίζω, ότι έχω στείλει εδώ και αρκετούς μήνες στην Ένωση Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων ένα μικρό φάκελο που αποδεικνύει πώς μια τράπεζα κέρδισε από το θάνατο των ασφαλισμένων της μέσω των «τραπεζικών προϊόντων της». Και επίσης, είναι ενήμερη και η Τράπεζα της Ελλάδος, η απάντησή της οποίας είναι για τον πούτσο επιεικώς. Θα τα δεις αναλυτικά κάποια στιγμή, περιμένω να τελεσιδικίσει μια σχετική υπόθεση πρώτα ώστε να είμαι «Νόμιμος», ξέρεις. Μην ξεχνάς ότι είμαι και πρώην Δημόσιος Λειτουργός και όχι πρώην κρατικός υπάλληλος. Αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά, όπως και αρκετοί άλλοι, σε λάθος ιστότοπο βρίσκεσαι.

Αν το καλοσκεφτείς, ήταν πολύ έξυπνος τρόπος εξουσίας. Όλα μα όλα, περνούν από κάποια τράπεζα. Όλες οι συναλλαγές, από επιχειρήσεις, δημόσιο και ιδιώτες περνούν από την τράπεζα. Ελέγχεις την τράπεζα, ελέγχεις τις ζωές όλων. Εξαίρεση αποτελούν τίποτα μικρές κοινότητες εναλλακτικού τύπου, αλλά και εκεί υπάρχουν κάποια προβλήματα. Αν θέλει ας πούμε να πάρει ένα αυτοκίνητο κάποιος, θα πρέπει να δώσει πολλούς τόνους πορτοκάλια. Οπότε όπως καταλαβαίνεις, συναλλαγές τέτοιου τύπου είναι λίγο δύσκολες, το οποίο βέβαια λύνεται αλλά θέλει πολύ δουλειά και την αντίστοιχη παιδεία και υπομονή.

Έτσι όπως είναι στημένο το πράγμα που λες, τουλάχιστον στον επονομαζόμενο «Δυτικό κόσμο», έτσι και κολλήσει το θέμα τράπεζα ταυτόχρονα, τότε θα γίνει της καργιόλας. Δεν ξέρω, ίσως να είναι και για καλό εν τέλει, αλλά δεν έχω τόση Σοφία για να κρίνω, καθώς είναι βέβαιο ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα γίνουν αρκετά εγκλήματα. Το αν θα είναι λιγότερα από αυτά που έγιναν ή γίνονται τώρα, δεν το γνωρίζω. Μάλλον για λιγότερα το κόβω.

Έτσι που λες, το ποιος είναι το αφεντικό φαίνεται και πολύ εύκολα. Ας πούμε για αρχή ότι η «τράπεζα», βοηθάει τους απατεώνες, τους κλέφτες και τους κολλητούς της εξουσίας, κάτι το οποίο γίνεται συνεχώς αν δεν το κατάλαβες. Εσύ για να πάρεις δάνειο, το οποίο θα το πληρώσεις ότι και να γίνει θα πρέπει να βάλεις εγγύηση και τα νεφρά σου. Οι δικοί τους όμως, ξέρεις, οι γαμιάδες, οι και «γαμώ» επιχειρηματίες, οι «πετυχημένοι», αυτοί ρε μαλάκα που δίνουν την «ανάπτυξη», τις «θέσεις εργασίας» (βλέπε αιολικά πάρκα – και γαμώ τις θέσεις εργασίας, 1 φύλακας και αυτός παίζεται…), δεν έχουν τέτοια προβλήματα.  Σου δίνω ένα παράδειγμα. Υγιείς επιχείρηση, που αύξησε τον κύκλο εργασιών της, τα προηγούμενα χρόνια, στα χρόνια της κρίσης δεν έκανε απολύσεις και έχει 15-20 εργαζόμενους ζητάει δάνειο και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να πάρει δάνειο, γιατί θα το ξεπληρώσει κιόλας. Από την άλλη έχεις έναν απατεώνα, που είναι μέσα στα χρέη, έχει 1-2 εργαζόμενους, τον κυνηγάει (και καλά) η εφορία και ζητάει δάνειο. Ποιος από τους δύο λες πήρε δάνειο; Και μιλάμε τώρα, αυτή την περίοδο που μιλάμε να γίνεται αυτό. Μάντεψε…

Ο δεύτερος ρε μαλάκα, πολύ μυαλό θέλει. Τα χρέη τα δικά του, θα βρει κάποιο τρόπο μέσω της «νομιμότητας» να τα σβήσει. Οι υπόλοιποι, στην ουρά και στο ταμείο.

Θέλεις να κάνουμε ένα πείραμα να δούμε τι θα γίνει; Πάμε να γράψουμε στην τζαμαρία της τράπεζας ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και κάτι τέτοιο, το οποίο είναι και αλήθεια βέβαια. Θα έρθει η αστυνομία και θα τρέχεις με το μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη ναι ή όχι; Σε ρωτάω, και πες μου εσύ.

Πάμε λίγο παρακάτω. Υποθέτουμε, ότι σπας και μια κάμερα ή το τζάμι μιας τράπεζας χωρίς να είναι κανένας μέσα και χωρίς να κινδυνέψει κάποιος άνθρωπος. Όχι ότι έχει αποτέλεσμα αυτό σε κανέναν κοινωνικό αγώνα αυτό, γιατί όπως θα κατάλαβες, τα λεφτά πάλι σε εσένα θα τα χρεώσουν. Ελπίζω να σου κόβει μέχρι εκεί, ε; Και υποθέτουμε ότι η ζημιά είναι 500-1000 ευρώ. Έχεις πάλι το μισό ποινικό κώδικα στην κεφάλα σου, ναι ή όχι; Τρέχεις πάλι σε αστυνομίες και τέτοια ή λένε απλώς «πόσο έκανε η ζημιά, πλήρωσέ την και ΟΚ, μην το ξανακάνεις». Μάλλον το πρώτο μου φαίνεται…. Τώρα αν μια αντίστοιχου οικονομικού τύπου ζημιά ή έγκλημα γίνει εις βάρος απλών ανθρώπων, τι θα γίνει; Μια γραφειοκρατικού τύπου παπαριά και θα αρχίζουμε τα μεταφυσικά, ξέρεις, έτσι είναι αυτά, αυτά συμβαίνουν και τέτοιες πίπες.

Έρχεται η τράπεζα τώρα και κερδίζει από σένα με όλους τους τρόπους, μέσω της «Νομιμότητας» και τρέχε εσύ σε κάτι θεσμούς του πούτσου που έχει «θεσπίσει» η Πολιτεία και καλά για σένα (Συνήγορος του Πολίτη, του Πελάτη, Τραπεζικός Διαμεσολαβητής, Τραπεζική Εποπτεία και πούτσες μπλε). Και για κάποιο λόγο, κανένας δε δίνει λύση, ενώ οι πιο έντιμοι από αυτούς σου λένε να πας στη Δικαιοσύνη, δηλαδή στη «Νομιμότητα» των ολιγαρχών. Έχοντας εμπειρία που λες από το τι θα πει «Δικαιοσύνη» για τους γκιαούριδες, δηλαδή για μια υπόθεση 15 λεπτών μπορεί να περιμένεις και 6 χρόνια και ακόμα να ψάχνεσαι (και αρχίδια Δικαιοσύνη βλέπεις), λες, έστω και έτσι θα πάω, για την τιμή των όπλων ρε παιδί μου. Εν τω μεταξύ, δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά ακόμα και Δίκαιο να έχεις η «Δικαιοσύνη» έτσι όπως είναι, είναι λίγο σα γκόμενα φωτομοντέλου τύπου που θέλει τα γούστα της, δηλαδή πολλά φράγκα συνεχόμενα (παράβολα, δικηγόροι, έξοδα μετακίνησης κλπ.). Ακόμα και έτσι όμως, πες ότι βγαίνει η απόφαση μετά από 6-7 χρόνια και σου λένε ΟΚ, έχεις δίκαιο. Η τράπεζα πιστεύεις ότι θα πληρώσει τίποτα ποτέ; Έλα, μη λέμε μαλακίες. Αυτά, έστω και για τα μάτια του κόσμου, στον υπόλοιπο «Δυτικό κόσμο» γίνονται. Εδώ όμως, ΟΧΙ. Κατάλαβες;

Και έχεις εν τω μεταξύ όλα τα ΜΜΕ της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες να σου πρήζουν τα παπάρια με το τι έκαναν οι ληστές, τι φορούσαν, τι μάρκα προφυλακτικά είχαν μαζί τους και τέτοια. Τουμπεκί ψιλοκομμένο για το τι έκανε η τράπεζα, η οποία βέβαια, ως και η γαμώ τις επιχειρήσεις που ξέρει από «οικονομία» και «διαχείριση περιουσίας» δανείζει σε χρεοκοπημένα ΜΜΕ, σαν τα περισσότερα που υπάρχουν εδώ. Ε, να μην τους νοιάζει πώς πάει το μαγαζί και αν μπήκε κανένας να το ληστέψει; Ποιος θα τους δανείσει μετά για να σε βασανίζουν, ε;

Για αυτό που λες, έχοντας να σκεφτώ αυτά που περνάω, και αυτά που περνάν άλλοι σαν και εμένα, οι οποίοι δεν ήταν κλέφτες και καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα του κάθε μαφιόζου που το παίζει «Νομιμότητα», δεν με πολυνοιάζει βλέπεις. Είναι σα να μου λες ότι μπήκαν στο σπίτι του κάθε ολιγάρχη και τα έκαναν πουτάνα όλα ή ότι τώρα βρίσκεται κρατούμενος κάπου και τον ψάχνουν, κάτι το οποίο θα έπρεπε να το είχε κάνει η και καλά «Πολιτεία». Δε πάει να γαμηθεί και αυτός και το σπίτι του μαζί. Δυστυχώς όμως, αυτός είναι η «Νομιμότητα». Και οι τύποι που ήθελαν να ζήσουν σαν αυτόν. Και αυτοί μάγκα μου, δεν ιδρώνουν και δεν αγχώνονται.

Και για αυτό που λες, για να επανέλθω και στον τίτλο.

Ληστέψανε την τράπεζα. Και πολύ στα αρχίδια μου κιόλας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου