Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Δύο μηνύματα πριν…



Τα λέγαμε για τις δημοσκοπήσεις. Ελπίζω να έχετε τουλάχιστον έστω βραχυχρόνια μνήμη (βλέπε δύο μηνύματα πριν). Βέβαια, όχι ότι άνοιξε καμία μύτη όπως θα είδατε.

Πάντως αξίζει να θυμόμαστε το ύφος των «δημοσιογράφων» όταν δόθηκαν οι πρώτες εκτιμήσεις. Τους κόπηκε το γέλιο. Και προς το τέλος της βραδιάς, άρχισαν πάλι να γελούν, λες και δεν τρέχει τίποτα. Γιατί να μη γελούν άλλωστε; Κυβερνούν κόμματα που δεν πληρώνουν τα χρέη τους, οι μισθοί τους (κόμματα και «δημοσιογράφοι») έρχονται από δάνεια τα οποία το πιθανότερο είναι ότι δε θα αποπληρωθούν, και γενικώς, αν δεν αλλάξει λίγο το σκηνικό, θα συνεχίσουν να είναι οι άρχοντες μισθολογικά. Ξέρεις, «ιδιωτικός τομέας» και έτσι. Είναι οι τύποι που όλα αυτά τα χρόνια βγάζουν πάντα, ακόμα και τώρα εξαψήφια και βάλε νούμερα, και έχουν πόνο ψυχής για το «καλό του τόπου», των ανέργων, της Δημοκρατίας και τέτοια. Και για αυτό, η εναλλαγή εκεί στα ψηλά, από κομματικής απόψεως είναι επιβεβλημένη. Να κοπούν λίγα γελάκια.

Άσε το άλλο το όμορφο. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα, ότι δεν τους έχει εκλέξει κανένας ώστε να το παίζουν και εκπρόσωποι της Δημοκρατίας. Και για αυτό, όσο υπάρχουν σε αυτές τις θέσεις, με τέτοιο καθεστώς, και όσο δεν αποδίδεται Δικαιοσύνη, θα δούμε κι άλλα. Και θα πρέπει να δούμε κι άλλα.

Τέλος, αυτοί που μιλούν για «πρόοδο» και δε θέλουν ούτε να μιλήσουν σε αυτούς που ψήφισαν «άκρα», καιρός είναι να πάνε να γαμηθούνε με πάταγο επίσης. Με Φεράρι και Lifestyle, πώς να πολεμήσεις το φασισμό ρε μαλάκα; Πλάκα μας κάνεις; Είπαμε, είναι πολύ διαβασμένα τα παιδιά, οπότε ο απλός κόσμος είναι λίγο μπας κλας. Αλλά αφού δε θέλεις να τον πείσεις στην πραγματικότητα, κάτσε σπίτι σου τουλάχιστον και μην μας πρήζεις τα παπάρια.

Προσωπικά, πρόοδο θεωρώ να δίνεις Δίκαιο σε όποιον το έχει για όποιο θέμα το έχει. Και εκεί είναι το μεγαλείο που μπορεί να υπάρχει μέσω της Δημοκρατίας. Ότι και να είναι ο άλλος, από μπάχαλο, ακραίος αριστερός ή ακραίος δεξιός, ακροφασίστας ρατσιστής, φανατικός οπαδός και ότι άλλο, όταν για κάποιο θέμα έχει δίκιο, πρέπει να τον ακούσεις. Όσο του κλείνεις το στόμα και κάνεις ότι δεν υπάρχει τον κάνεις ακόμα πιο ακραίο. Άσε και το άλλο το παράξενο. Το ότι ο άλλος μπορεί να είναι κομμουνιστής ή φασίστας ή οτιδήποτε άλλο τι σημαίνει; Ότι επειδή διαφωνείς σε σημαντικά και ουσιαστικά θέματα δεν έχει πουθενά δίκαιο και σε τίποτα; Αυτό κατάλαβες ρε μαλάκα από τη Δημοκρατία; Και όλα αυτά, χωρίς να αποδίδεται Δικαιοσύνη για τίποτα ουσιαστικό; Αν φοβάσαι το Δίκαιο, είναι βέβαιο ότι θα σου γυρίσει με βία και μπάχαλο. Νομοτελειακά.

Όσο δεν αποδίδεται Δικαιοσύνη η ζωή όλων των απλών ανθρώπων θα γίνεται ακόμα πιο ανυπόφορη.

Ήθελα να ευχαριστήσω επίσης όσους επέλεξαν όπως και εγώ να κάνουν την οργή τους μηνυματάκι στην κάλπη και προτίμησαν με αυτόν τον τρόπο να μην την κάνουν μίσος. Η οργή, σήμερα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται και είναι επιβεβλημένη. Γιατί η οργή μπορεί να διώξει το Φόβο. Και όταν φύγει ο φόβος, αυτό που έρχεται είναι η Δικαιοσύνη. Και για να αποδοθεί Δικαιοσύνη, θα πρέπει να πάρουν τον πούλο μεταξύ άλλων και όσοι εκ των Δικαστών και Εισαγγελέων δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος του Χρέους και της Ευθύνης η οποία τους αναλογεί ιδιαίτερα στην παρούσα φάση. Είναι το μόνο Λειτούργημα με το οποίο θα μπορούσα να ασχοληθώ αυτή την περίοδο. Δε μου κάνει αίσθηση πλέον καμία δουλειά, και καμία θέση πουθενά πέραν από κάτι τέτοιο. Αλλά δυστυχώς, άλλες σπουδές έκανα και τώρα είναι αργά.

Άντε ήσυχα τώρα γιατί έρχονται οι τουρίστες και πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που δεν μπορούμε να κάνουμε διακοπές, αλλά τουλάχιστον θα βλέπουμε να κάνουν άλλοι. Αλλά δεν πειράζει. Οι 350.000 υποψήφιοι σύμβουλοι θα βοηθήσουν. 350.000 ρε μαλάκα! Αν 350.000 άνθρωποι ενδιαφέρονταν πραγματικά για τον τόπο, θα ήταν έτσι όπως είναι τα πράγματα; Συγνώμη για κάποιους από αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται, αλλά έλεος. Μοιρασιά του ΕΣΠΑ και δημόσιες σχέσεις μυρίζει. Λίγη ντροπή ρε πούστη μου, ούτε καν αξιοπρέπεια. Αν θέλεις να βοηθήσεις υπάρχουν κι άλλοι τρόποι στους οποίους δεν παίρνεις μισθό. Τόση καούρα για «ανεξάρτητους» Δήμους και Περιφέρειες; Πολύ ανεξαρτησία έχει πέσει τώρα τελευταία, δε νομίζετε; Είναι που έχουν λάβει το μήνυμα της κοινωνίας, καταλάβατε; Ή μήπως η κοινωνία μας τελικά είναι αυτό και παιδεύω το μυαλό μου τζάμπα; Λες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου