Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

To NAI ή το ΟΧΙ δεν είναι το τέλος μας



Καλημέρα.

Όπως και να έχει θα είναι ακόμα πιο δύσκολη περίοδος αυτή που έρχεται από οτιδήποτε έχει βιώσει η γενιά μας. Αυτό είναι δεδομένο. Άλλωστε, παρότι το ήξερα, το άκουσα και να το λέει και ο Σόιμπλε. Το ΝΑΙ και το ΟΧΙ δεν έχει καμία σημασία. Αυτοί ξέρεις, ότι το λένε το εννοούνε.

Θα ήθελα να σου θυμίσω, ότι κατά τη διάρκεια της κατοχής του 1940, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πέθαναν στον πόλεμο, αλλά μετά. Το ίδιο γίνεται αυτά τα χρόνια και τώρα θα γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

Κι όμως φίλε, αυτό, δεν είναι το τέλος της ιστορίας. Η ιστορία, τώρα αρχίζει και γράφεται. Το τι θα κάνουμε για να φανούμε αντάξιοι, είναι δικό μας θέμα. Και αυτό δεν είναι όπως κατάλαβες θέμα του πολιτικού συστήματος και του δημοψηφίσματος.

Λίγο μόνο  θέλω να σου πω μερικά πράγματα γιατί όπως και οι προηγούμενοι, έτσι και αυτοί, είναι μεγάλοι ψεύτες και απατεώνες.

Σε σχέση με την ομαλότητα του τραπεζικού συστήματος. Ποτέ και πουθενά δεν εφαρμόστηκαν έλεγχοι κεφαλαίου (capital controls) και τα πράγματα ηρέμησαν γρήγορα. Ακόμα και στην Κύπρο, που όσον αφορά το θέμα κράτος και λειτουργία του είναι πιο κοντά σε αυτό που λέμε δυτικοευρωπαϊκή χώρα, πήρε πάνω από χρόνο για να επανέλθει μια κάποια ισορροπία. Εδώ, άστο, δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

Βλέπω επίσης ανακοινώσεις για προσλήψεις και επαναπροσλήψεις στο Κράτος. Και όλα αυτά την ώρα που δε ξέρει κανείς τι θα ξημερώσει. Μοιάζουν λες και είναι ακόμα αντιπολίτευση αλλά με τις υπογραφές κυβερνώντων.

Θα ανοίξουν λέει οι τράπεζες την Τρίτη και όλα θα ομαλοποιηθούν. Παρότι είπαν ψέματα για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, νομίζω ότι την πίνουν καθημερινά, δεν εξηγείται αλλιώς. Ακόμα και σε αυτό, αν το έκαναν όπως έπρεπε θα ήταν ένα τεράστιο έσοδο για το κράτος που θα έσκιζε πολλά ισοδύναμα μέτρα. Απίστευτοι ψεύτες.

Έχουμε λέει και Plan B ο μέγιστος αρχισυνδικαληστής. Ναι ε; Αμερική, Ρωσία και Κίνα είπαν να τα βρούμε με τους εταίρους μας πρώτα. Σε ποιον τα πουλάς βρε γαμημένε;

Είδα και το διάγγελμα του «Πρωθυπουργού». Μου φάνηκε σα να λέει «Ε, παιδιά, θα την κοπανήσω αλλά δεν ξέρω ακόμα τον τρόπο, οπότε, κάντε κάτι».  Καλοί και οι επαγγελματίες επικοινωνιολόγοι που έχει στη δούλεψή του, αλλά δεν κυβερνάει η επικοινωνία.

Η συγκεκριμένη κυβέρνηση όμως, παρότι είναι άδικο γιατί στο μέχρι τώρα μπουρδέλο ήταν συνυπεύθυνη ως μέρος του πολιτικού συστήματος και του πελατειακού κράτους και ΟΧΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, κάνει τους πραγματικούς αλήτες, καταχραστές και απατεώνες να φαίνονται σωστοί και ειλικρινείς. Αυτό εγώ, δεν μπορώ να το συγχωρήσω. Μας φέρνει ξανά όλες αυτές τις σκατόφατσες στα μούτρα μας, πάνω που νομίζαμε ότι τελειώσαμε. Κατάφερε να κάνει τα ΜΜΕ να φαίνονται ότι λεν αλήθεια. Εκεί που όλοι είχαμε καταλάβει το ρόλο τους μια χαρά, τώρα, ακόμα και με  βάση το γεγονός ότι είναι σαφής η προπαγάνδα τους, είπαν και κάποιαν πράγματα τα οποία δε νομίζω ότι τα κατάλαβαν οι μετρ της κρατικής επανάστασης, τα οποία δυστυχώς για όλους μας είναι αλήθεια.

Υποχρεωτική αργία. Με το έκλεισαν οι τράπεζες, και ενώ μιλούσα με ένα φίλο μου για την κατάσταση, έσκασε τηλέφωνο από τη γυναίκα του και του είπε «Υποχρεωτική άδεια». Σημειώνω ότι είναι ευχαριστημένη εκεί που δουλεύει από τη συμπεριφορά των ιδιοκτητών. Όσοι έχουν εταιρείες ή εργάζονται σε αυτές έχουν χεστεί πάνω τους. Μετά το είδα βέβαια και στις ειδήσεις και είναι λογικό. Μια βόλτα βγες και δες τι γίνεται. Δε μου λες, αφού δεν κινείται τίποτα, θέλεις να δούμε σε όλο το φάσμα του Κράτους τι λειτουργεί και τι όχι; Θα μειωθούν οι μισθοί και των κρατικών υπαλλήλων για αυτές τις μέρες. Όχι φίλε. Πάει η Ισονομία.

Έτσι λοιπόν, να κόψουμε λίγο της παπαριές περί ιδεολογίας και ισότητας και εργαζόμενους και πούτσες. Εργαζόμενος για αυτούς είναι ο κρατικός υπάλληλος επίσης. Όπως και για τους προηγούμενους που διόρισαν έναν κομματικό στρατό ή έκαναν χάρες (απευθείας αναθέσεις κλπ.).

Οι δικαιολογίες για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι εξοργιστικά λίγες και για έναν άλλο λόγο. Ήταν δεκαετίες μέσα στα πράγματα (δες τι θέσεις είχαν τα στελέχη της), και τουλάχιστον 5 ολόκληρα χρόνια πολύ κοντά στο να πάρει την εξουσία, την οποία ως Ελληνικός λαός της δώσαμε. Καταλαβαίνεις φίλε τι μπορείς να κάνεις 5 χρόνια σε επίπεδο προετοιμασίας; Ούτε αυτοί, όπως και οι προηγούμενοι, δεν είχαν όχι plan B αλλά ούτε Plan Α. Είμαστε στον αυτόματο πιλότο και τελειώνουν τα καύσιμα στο αεροπλάνο.

Επίσης, επειδή αρχίζουν και προκύπτουν μια σειρά από Ποινικές Ευθύνες προς όλους τους κυβερνώντες των τελευταίων ετών, για αρχή. Δεν μπορεί ας πούμε να είσαι μέλος μιας κυβέρνησης με τη χώρα σε τέτοια κατάσταση και να έχεις τα φράγκα σου έξω. Όχι μάγκα μου. Είσαι εκλεγμένος, ανώτατη εξουσία που νομοθετεί και κυβερνάει. Θα πρέπει λοιπόν να βγει άμεσα μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου που είναι και της μόδας που θα λέει ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία  στο εξωτερικό δεσμεύονται. Με κάποια ποσά εξαιρουμένων φυσικά (λόγω σπουδών κλπ.). Δηλαδή τι; Γίνεται πόλεμος και στέλνεις εμάς να πεθάνουμε και εσύ μου πουλάς είτε Ευρώπη είτε Ιδεολογία στο απυρόβλητο;  Άντε γαμηθείτε κιόλας.

Σε σχέση με την αλλαγή νομίσματος και τόσο σημαντικά θέματα, μην έχεις αυταπάτες. Άλλο να το επιλέξεις εσύ και να το κάνεις όπως πρέπει και άλλο να ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. Στην πρώτη περίπτωση, έχεις σοβαρές ελπίδες να ανακάμψεις. Στη δεύτερη περίπτωση, απλώς μετράς το μέγεθος της καταστροφής.

Πάντως, και όσον αφορά και το θέμα Ευρώπη, ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν αλλάξει οι κυβερνήσεις σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Δύο άτομα βλέπεις στη θέση τους αμετακίνητα. Τη Μέρκελ  και το Σόιμπλε. Τυχαίο λες; Που είναι οι άλλες Χώρες να ζητήσουν την απομάκρυνσή τους; Πολλοί παράγοντες από τη Γερμανία έχουν ξαποστείλει μια σειρά από κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη. Οι δικοί τους είναι οι σωστοί και αλάνθαστοι; Αυτό που βλέπεις τώρα, είναι η Ενωμένη Ευρώπη, όπως την περιγράφουν οι Υπουργοί του Eurogroup ; Και εμείς είμαστε οι κακοί; Αν είναι έτσι, μπράβο, τι να πω. Κάτι θα ξέρουν αυτοί.

Η πραγματική ιστορία της απάντησής μας ως λαός, αρχίζει μετά το δημοψήφισμα.
Θα είναι δύσκολα φίλε. Αλλά αν είμαστε εμείς εντάξει μεταξύ μας, θα δώσουμε το μάθημα που χρειάζεται όλος ο κόσμος. Και να μου το θυμηθείς, αυτοί που βλέπεις τώρα να φαίνονται ισχυροί θα λογοδοτήσουν στην Ιστορία και ελπίζω και στη Δικαιοσύνη.

Σου επαναλαμβάνω, ότι και ΝΑΙ να ψηφίσεις, θα σε καταλάβω και δε θα σου κρατήσω καμία κακία. Απλώς εγώ δεν μπορώ να το κάνω, και ελπίζω στην κατανόησή σου.

Και σου ζητάω συγνώμη που μια φορά τις δύο τελευταίες δεκαετίες ψήφισα κόμμα που βγήκε κυβέρνηση ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΟΥ και αποδείχθηκε ότι είναι για τον πούτσο επίσης. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και πληρώνω τις συνέπειες. Δεν άντεχα όμως ρε φίλε να βλέπω τους προηγούμενους. Και νιώθω ντροπή που αυτή η κυβέρνηση τους κάνει να φαίνονται σοβαροί.
Χάσαμε την Ιστορική ευκαιρία να πούμε το ιστορικό ΟΧΙ την ώρα που έπρεπε. Τώρα πάμε για την έξοδο, η οποία δυστυχώς δε θα είναι ούτε Ηρωική. Άλλο να πας σε μάχη με ηθικό στα ύψη, γνωρίζοντας ότι έχεις Δίκαιο και το διεκδικείς και έχοντας την ελάχιστη νοημοσύνη και την ελάχιστη Ιστορική γνώση (στην Ελλάδα ζεις ρε μαλάκα, στο έδωσαν οι πρόγονοί σου αυτό) για να κάνεις τη μάχη εκεί που θα επιλέξεις εσύ. Τώρα, πηγαίνουμε, ταπεινωμένοι, εξαθλιωμένοι, στριμωγμένοι και περικυκλωμένοι  και έχουμε για μπροστάρηδες άτομα τα οποία πόλεμο γνώρισαν μόνο από τα δελτία των ειδήσεων.

Βέβαια ακόμα κι έτσι, κάτι πρέπει να κάνουμε. Που θα πάει αυτό το πράγμα δηλαδή; Σφάξε με πασά μου να αγιάσω; Πας καλά ρε;

Και επειδή άρχισαν οι άμεσες απώλειες (πριν λίγο διάβασα ότι κάποιος πέθανε περιμένοντας στην ουρά – ελπίζω και εύχομαι να είναι ψέματα-) σου εύχομαι  κουράγιο αδερφέ. Όπου μπορείς να βοηθήσεις, βοήθα.

Καλή δύναμη αδερφέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου