Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Πόσο κάνει 2 + 2 στην Ελλάδα του σήμερα (2013 κατά τα άλλα)?



Παρακάτω ακολουθεί ένα παράδειγμα, με το οποίο περιγράφεται κατά την άποψή μου η Ελληνική πραγματικότητα. Και φυσικά, όπως πάντα, υπάρχει και η πρόταση για την περαιτέρω βελτίωση της πραγματικής πραγματικότητας. Η ερώτηση είναι η εξής δύσκολη:

Πόσο κάνει 2 + 2 στην Ελλάδα?

Οι απαντήσεις δίνονται ανά κατηγορία και είναι οι εξής:

Ο μπόμπιρας 7 χρονών: 
4 κύριε.

Ο πολιτικάντης της «Δημοκρατικής Νομιμότητας»:
2 και 2 μας κάνει όσο λέει ο Νόμος και τα Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Ο «αριστερός ιδεολόγος» με πτυχία, πολύ διάβασμα κλπ. ο οποίος δυσκολεύεται να πει τη λέξη Έλληνας γιατί απαγορεύεται από την «ιδεολογία» του:
Σύμφωνα με την ανάλυση που έχει επισταμένως διερευνηθεί, θα πρέπει να τονιστεί ότι τα μαθηματικά, ως η επιστήμη που ώθησε την ανθρωπότητα προς τα εμπρός, έχει δώσει σαφέστατα την απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Ο δεξιός και ολίγον σοσιαλιστής και το αντίστροφο:
Κοίτα, αν δεν είσαι από την εφορία κανένας καινούργιος, γιατί τους παλιούς όλους τους ξέρουμε, μια παρεούλα είμαστε άλλωστε, είναι 4.  Τσίμπα και ένα χιλιαρικάκι για το «καφεδάκι» και πες ότι κάνει 1, μπαγασάκο. Και το βράδυ κερασμένα τα μπουζούκια και τα γκομενάκια.

Ο φραγκάτος λαμογιοεπιχειρηματίας (ο πετυχημένος αυτοδημιούργητος):
2 και 2 κάνουν όσο γουστάρω εγώ. Αν ο Νόμος λέει κάτι άλλο, πες το μου για να τον αλλάξω. Ρώτα και τους οικονομολόγους μου και τους λογιστές μου. Και μη με ζορίζεις και πολύ γιατί δε σε βλέπω καλά.

Ο βαμμένος κομμουνιστής:
 Για τέτοια σημαντικά ζητήματα θα πρέπει να συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος. Και καταγγέλλουμε το κεφάλαιο, το φασισμό, τον καπιταλισμό και την εργοδοσία που καταπατάει τα δικαιώματα των εργαζομένων κλπ.κλπ.

Ο φασίστας (μετρώντας με τα δάχτυλα):
 Ε….1….εεεε….2…..εεεε….3….εεε…4! Τιιιι; Γελάς ρε; Κοροϊδεύεις έναν Έλληνα, έναν απευθείας απόγονο του Λεωνίδα; Τώρα θα δεις. (Παίρνει τηλέφωνο). Αρχηγέ, εδώ με κοροϊδεύουν. Δέρνουμε τώρα ή να περιμένω τα παιδιά με τα λοστάρια, τα όπλα και τα μαχαίρια; Περιμένω εντολές. Δύσκολα τα πράγματα. Είμαστε 10 και είναι 3. Κάντε γρήγορα.

Ο Αντί σε οτιδήποτε:
4 αλλά εξαρτάται από το τι είπε ο Φασίστας: Τιιιιιι; 4. Τότε η απάντηση είναι -4 και όποιον δείτε να λέει 4 τσακίστε το κεφάλι του! Οι πιο ψύχραιμοι θα πουν «ρε μαλάκες 4 κάνει» και παίζει να πει: 4 κάνει αλλά σπάστε του το κεφάλι καλού κακού, αν και κάποιοι θα επιμένουν ότι είναι -4 και αποκλείεται να έχει δίκιο σε τίποτα ο φασίστας γιατί είναι μόνο φασίστας και οι φασίστες θέλουν κρέμασμα γιατί είναι όλοι δολοφόνοι και φασίστα, φασίστα, φασίστα, πιασ’ τα μου και ξύστα (κοίτα να δεις που κάνει και ρήμα). Το οποίο όπως αποδείχθηκε, έκανε την κοινωνία να προοδεύσει, πιο ευαίσθητη και πιο Δίκαια, σωστά; Και φυσικά, τσακίστηκε ο φασισμός, ε; Για αυτό, σε λίγο το πέταγμα γιαουρτιού παίζει να γίνει και κακούργημα. Έτσι είναι η Δημοκρατική Νομιμότητα, μαχαίρι ο ένας, γιαούρτι ο άλλος ίδιο και το αυτό.

Ο «δημοσιογράφος»:
 Είναι γνωστό ότι 2 και 2 μας κάνει κάπου μεταξύ 1 και 10. Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν, ότι έγινε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό. Σκληρή ήταν η ανακοίνωση της αντιπολίτευσης για μεθοδεύσεις και αδιαφάνεια στις οποίες απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Καλά τα είπα αφεντικό;

Ο μεγαλοδικηγόρος:
2 και 2 κάνει όσο θέλει όποιος πληρώσει περισσότερα.

Ο αστυνομικός και ο μπάτσος (άλλο το ένα άλλο το άλλο μην παρεξηγούμαστε):
Σύμφωνα με το Νόμο 4 απάντησε ο αστυνομικός και ο μπάτσος ρώτησε: Κυρ-Διοικητά, πόσο να πω ότι κάνει;

Ο τραπεζίτης:
Ανάλογα, άλλες φορές 4, άλλες 14 άλλες 104 και άλλες 0 και -4 (αυτό επειδή κάνει και ρήμα επίσης μπορεί και τραγουδιστά. Ούτως ή άλλως στα αρχίδια του κιόλας).

Ο υπαλληλίσκος δικαστής και ο Δικαστικός Λειτουργός:
Ο πρώτος θα σας πει «θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη» και θα κοιτάξει να βρει τους κατάλληλους νόμους, νομολογίες και παραθυράκια πριν απαντήσει, μην τυχόν και πέσει σε κανένα αφεντικό. Ο δεύτερος θα πει: 4 κάνει και αν ακούσω καμιά μαλακία θα γαμηθούμε χωρίς σάλιο.

Ο Λογικός Άνθρωπος που είναι Έλληνας πολίτης και είναι αντίθετος με οτιδήποτε μας κάνει λιγότερο ανθρώπους αλλά δεν έχει κλέψει και δε μισεί κανέναν όσο οργισμένος κι αν είναι με όλους θα πει:
4 ρε παιδιά, σιγά μην το κάνουμε και θέμα, δεν πάμε στα πιο σημαντικά;


Η πρόταση λοιπόν είναι να βρεθούν όλοι οι άνθρωποι που γρήγορα και χωρίς πολύ σκέψη καταλαβαίνουν ότι 2 και 2 κάνει 4. Τότε, μπορεί και να ξημερώσει άλλη μέρα, λίγο καλύτερη.

Το παρόν κείμενο επιτρέπεται να αναδημοσιευθεί από όλους τους φίλους μου όπου κρίνουν ότι μπορεί να φωτίσει λίγο τα μυαλά των ανθρώπων.
Απλώς αν θέλετε, βάλτε και Link το blog μου γιατί δεν είμαι για λόγους Αρχής σε κανένα «κοινωνικό» δίκτυο. Άλλο πράγμα εννοώ όταν λέω φίλος εγώ, και άλλο ο υπολογιστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου