Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Που πάει αυτό τώρα;

Λοιπόν, επειδή βλέπω ότι δε γίνεται να μη γίνει τίποτα άσχημο έστω για λίγες μέρες, θα σας το πω. Όπως έχω πει και στους φοιτητές μου, στις 27 Μαΐου φέρνω 70 τρις. Για να τελειώνουμε γιατί βαρέθηκα. Δε νομίζω ότι μας αξίζει, γιατί δεν προστατέψαμε αυτά που μας δόθηκαν, αλλά δε γαμείς, κάτι αξιόλογο θα έχουν να κάνουν οι άνθρωποι στο μέλλον.

Ελπίζω να πρυτανεύσει η Λογική, τουλάχιστον σε κάποια πράγματα. Γιατί η τρέλα, με την πολύ καλή έννοια, κυρίως του χιούμορ, δε θα με χαλούσε καθόλου. Δηλαδή θέλω να πω, μη φτάσουμε αν γίνεται κάποιο έγκλημα να ρωτάμε πρώτα την εθνικότητα. Το θέμα είναι να προσέξουμε να μη γίνει κανένα και να μην το συνηθίσουμε. Η δίκαια οργή είναι άλλο πράγμα από το μίσος. Τις ομορφιές που έφερε στον κόσμο το μίσος τις είδαμε. Το ότι κάποιες δεν της ζήσαμε, δε σημαίνει ότι δεν υπήρχαν, ή ότι δεν υπάρχουν κάπου αλλού στον κόσμο σήμερα. Αυτή τη στιγμή, δοκιμάζονται τα αντανακλαστικά της κοινωνίας. Μαζί με τη σαπίλα, καταρέει και το σάπιο εγώ του καθενός, και έρχεται με Σοφία η Γνώση.

Για αυτό λέω ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Αν δεν πιστεύει κανένας σε τίποτα, έχουν τελειώσει όλα ήδη. Αν η επόμενη μέρα δεν έχει δικαιοσύνη, η βαρβαρότητα θα μας πει καλημέρα ξανά για πολύυυυ καιρό. Είναι που μάθαμε να ζούμε σαν άνθρωποι....

Σε σχέση με τα πολιτικά τώρα, τι να πω, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από όσο φανταζόμουν. Είναι που έλαβαν το μήνυμα των εκλογών όλοι. Μια ιδεούλα όμως, την πήραν.
Δεν υπάρχει περίπτωση πάντως να εμπιστευτώ κανένα κόμμα του κοινοβουλίου. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα, ότι ο απλός κόσμος, δεν τους έστειλε για να κάνουν όλοι αντιπολίτευση. Οι άνθρωποι ευτυχώς έχουν βαρεθεί αφ' ενός, αλλά από την άλλη προσπαθούν να αντέξουν όλα τα σοκ ταυτόχρονα. Είναι που ο ένας με τον άλλον, λίγο με τη διάθεση, λίγο με την κουβέντα λίγο με την κατανόηση πρέπει να σπρώξουμε προς τα πάνω. Και σιγά-σιγά ρε παιδιά, να αρχίσουν να ντρέπονται όσοι θα έπρεπε γιατί έτσι είναι πιο πιθανό να επιστραφούν κάποια από τη μεγάλη κλοπή. Γιατί να ψάχνουμε συνέχεια τον πάτο του βαρελιού; Ο πάτος λοιπόν τελειώνει εδώ. Από κάτω αυτό που υπάρχει, δε θέλει να το δει κανένας λογικός άνθρωπος.

Για αυτό θα σας φέρω τα 70 τρις. Θα σας τα δώσω μόνο αν μου υπογράψετε ότι θα ζείτε σαν Άνθρωποι. Και όπως είπα και στους φοιτητές μου, τα 7 εκατομύρια είναι δικά μου. Και μην ακούσω μαλακίες τώρα...Αν σου φαίνονται πολλά, βρες τα εσύ ρε μάγκα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου